Komentāri: Saeimas deputāts Edvīns Šnore paredz Latvijas izgāšanos ar dronu koalīciju

Komentē 15

Sagaidu, ka Siliņas kundze nekavējoties pieprasīs aizsardzības ministra atkāpšanos, bet prokuratūra sāks izmeklēšanu par tīšu sabotāžu un kaitniecību pret valsts un sabiedrības interesēm.

18.aprīlis Atbildēt

Man izliekas ka mūsu armijai paēst un apģērbties neko nevajaga nu vēl kautkādi dampīši sēņotājus Ādažu poligonā patrenkāt un krastmalā tautu izklaidēt.Kur nopietns bruņojums? Artilērija, tanki,nopietnas bruņumašīnas, raķešu sistēmas,pretgaisa aizsardzība. Cerēt uz jeņķiem, Ukraina cerēja.Tāda sajūta ka aizsardzības ministrija ir krievijas armijas filiāle. Es būšu priecīgs kļūdīties!

18.aprīlis Atbildēt

latviešu valsts nu ražos dronus - smieklīgi, pat vilciena pantogrāfu nespēj pacelt, Investīciju padome pavisam nobažījusies par latviešu izglītību - tie tik jēdz strādāt gaterī vai būt par priekšniekiem citiem priekšniekiem - tā valsts nākotne

18.aprīlis Atbildēt

Sāksim ar to, ka sapratīsim - šis viss ir bijušās aizsardzības ministres Mūrnieces, kura tagad brīnās, neizdarītais darbs.

Sapratīsim arī to, ka ieroču pasūtīšanai, iepirkšanai nepieciešams savs likums, ka šiem iepirkumiem neder likumi, kuri regulē tā saucamos civilos iepirkumus, un te nu mēs nonākam līdz Saeimas neizdarībai. Ja ministrijā kāds ierēdnis pateiks ko viņi pirks, no kā pirks, par cik pirks, tad KNABs ar Stukānu būs klāt, pasakot, ka te ir korupcija.

Par dronu koolīciju. Valstij jādibina kopuzņēmums ar privātajiem. Šim uzņēmumam valsts var piešķirt līdzekļus. Ja šo lietu grib pacelt tikai privātie, nu tad uz priekšu, uzražojiet preci ar cerību, ka kāds to mantu pirks. Valsts ar Likumu var iedot atļauju šim uzņēmumam mantu pārdot,, teiksim Ukrainai.

Īsi sakot, uzņēmēji brēc ne tajā virzienā, jābrēc uz Saeimu, ne ministriju.

18.aprīlis Atbildēt

Tas pat nav svarīgi. Svarīgi ir tas, ka Latvijā visās jomās valda bardaks un neizdarība, un aizsardzība nav un nevar būt izņēmums. Tā ka dronu koalīcijas izgāšanās tādēļ, ka to vada Latvija, nav nekāds pārsteigums.

18.aprīlis Atbildēt
Juris Seikovskis > viesis

Nu ko mēs brīnāmies par to, kā mazi bērni. Ja jau Šrēdera kungu un Merkels kundzi arī laikam nopirka austrumu kaimiņš, tad pie mums "šrēderīši" ir sapirkti vairumā.

Pierādījumi?

Notikumi ar mūsu enerģētiku. Ignalina tika slēgta, neapšaubāmi spoža Gazproma uzvara. Nav mums savs elektr. kabelis uz Skandināviju - "lētās elektr. zemi", pat Kurzemes loks irizbūvēts, bet kabelis nav. Bet ir divi teci uz gāzi pa 400 Mw TEC-2-2. Nu protams OIK arī mums ir. Pat nu jau tāds jauns mazītiņš OIK2 arī, kad vasarās daži tīklā atdos lētu elektr. un ziemā tās vietā saņems dārgu, tādejādi "uzvāroties". Pat vēja parki mums nav, kaimiņiem tādi ir reizes vairāk. Kombinācijā ar Latvijas HES tas varētu būt labs atspaids. Visi vaimanā, ka esam pakaļā Baltijai!!!

Mūsu aizsardzību nu gan austrumu kaimiņš nu nekādi nevarēja atstāt "pašplūsmā". Rezultāti redzami. Diemžēl taisnība būs Šnorem.

18.aprīlis Atbildēt

Nepateicu galveno!

Ņemot vērā, ka Latvija robežojas ar Krieviju no kuras teritorijas ( neiebrūkot Latvijā) ar raķetēm un droniem var sagraut jeb kuru objektu, Latvijas teritorijā vispār nebūtu būvējamas militārās tehnikas rūpnīcas. Labākajā gadījumā Latvijā varētu ražot kaut kādas detaļas priekš lielajiem ražotājiem Vācijā, Francijā. Ja, piemēram, Cēsīs sāktu būvēt dronu rūpnīcu, tad kara gadījumā šī rūpnīca ar no Pleskavas palaistām raķetēm tiktu iznīcināta kopā ar visām Cēsīm un to iedzīvotājiem.

18.aprīlis Atbildēt

Tāds arguments neiztur kritiku.

Krievu raķetes no Kēnigsbergas var sasniegt gan Madridi, gan Stambulu, par Varšavu un Berlīni nemaz nerunājot.

Sen ir zināms efektīvs paņēmiens, kas mazina draudus no vienas raķetes zaudēt ražotni. Tā ir dekoncentrācija, jeb ražotnes izvietošana lielākā platībā. Tad ar konvencionāliem ieročiem visu ražotni sagraut nav iespējams un nodarītos postījumus vieglāk atjaunot. Visefektīvāk ražotni noslēpt pazemē, bet Latvijai nav tādas šahtas.

18.aprīlis Atbildēt
Guntis Akmeņkalns > juris.seikovskis

Lai sasniedz Varšavu, Berlīni, daudzmiljonu nācijas, bet ne Latviju ar miljons latviešiem. Iznīcinātas Cēsis ir lielāks zaudējums par pusnonestu Varšavu. Latvijā var veidot mazas detaļu ražotnītes ( uzņēmumus, to filiālītes) , kas ražotu detaļas lielajiem ražotājiem Vācijā, Polijā. Latvija nemaz nevar uztaisīt tehnikas ražošanas rūpnīcu, kas spētu cenu ziņā konkurēt ar lielajiem. Krievijā plānprātīgie ideologi sapņo, ka tā pati ražos visu, kaut daudzi saka, lai atmaksātos ražot virkni mašīnu, darba galdu, utt., ir jābūt milzīgam noietu tirgum, ka iekšējam patēriņam neatmaksājas veidot rūpnīcas.

18.aprīlis Atbildēt

Ne par Aizsardzības ministriju stāsts, bet tai, kā pirmajai, vai varbūt vienīgajai, nācies sastapties ar reālu nepieciešamību strādāt Valsts labā. Visu kalibru ierēdņi Latvijā vairoti tikai ES un citu pabalstu dalīšanai pārdalīšanai, atskaitīšanai, iegrāmatošanai, attiesāšanai no saviem pilsoņiem, utt. Nekur neviens, analoģiski, kā Aizsardzības ministrijā, principā strādāt nav domājis un strādāt netaisās.

18.aprīlis Atbildēt

Ļoti precīzi!

18.aprīlis Atbildēt

Ko jūs gribat?

AM taču vada Sūda kungs, lielais krievu draugs.

Viņa uzdevums bārstīt skaļas frāzes, neko nedarīt un nodot informāciju krieviem.

18.aprīlis Atbildēt

Liela māksla paredzēt to kas jau ir noticis.

18.aprīlis Atbildēt

Kara darbības pasaulē rāda, ka tas vairs ne tuvu nav karš 2 pasaules kara veidā. Tagad karo ar raķetēm, bezpilota lidaparātiem un droniem, fiziski neiebrūkot valstī. Karš tā sākotnējā posmā, ir mēģinājumi, neiebrūkot, sagraut valsts ekonomiku ( tecus, hesus, rūpnīcas, pilsētas). Izraēla ar Irānu, apmainoties raķešu, dronu triecieniem, karos kamēr kāds būs zaudētājs. Ja Latvija domā par savu drošību, tai jādomā par pretgaisu aizsardzības sistēmu iegādi, un tik pēc tam par droniem, raķetēm. Īsi sakot, šodien ar automātiem skraidīt, tankiem vizināties, nozīmē dzīvot vakardienā.

18.aprīlis Atbildēt

Pretgaisa aisardzība ir nosakošā bet tās ir tādas izmaksas ka maz neliksies un vēl tādas sistēmas ražo maz un samērā ilgi bet par to laiku nekas nestāv uz vietas .

Secinājums - 32.g. nokavēto nenoķert un nepārvērtējiet paš svarīgumu

18.aprīlis Atbildēt