Komentāri: Nodoklis pensijām: atcelt vai mainīt?

Komentē 4

Dzīvojam divainā laikā. Pensionāru paaudze ,kura sūri strādāja padomju laikā spiesta no saviem ienākumiem reāli dalities ar nolaistu līdz kliņķim valsti. 126 miljoni ko ietur no pensionāru pensijām ir nelikumīgā ceļā atņemtā nauda no pensionāriem.., varētu saprast ja šī nauda tiktu izmantota sociālām vajadzībām, ekonomikas uzplaukšanai , zemniecībai u, t, t, taču cik nākās saskarties katru gadu..- katru reizi kad parādās nauda - to notriec apšaubāmu mērķu realizācijai.., prezidentu, ministru prezidentu, Saimas deputātu algu pielikumam..ukrainai, militārām neizdaribām ,un stulbu megaprojektu realizācijai...Lai neteiktu ,ka maļu tukšo,,,kāpēc par primārām vajadzibām jāuzskata jaunu gāzes krātuvju celtniecība. elektribas mego projektu cenšanās izbidīt,kad Latvija jau šodien ražo par 1/3 elektrības nekā paši patērē...atrgaitas dzelzcelu ne uz kurieni. u.t.t. vai daudzi sršo atrgaitas vilcienu brauks??/nu protams varēs pa to steigā savesttankus un melnādainos aizstāvjus...bet tas jau diez vai kādu priecē...nu atcels neapliekamo minimumu līdz 700 e, betvai tas šo problēmu atrisinās...nauda zaudē savu vērtibu daudz straujāk. un pensionāri šis izmaiņas diez vai jutis...visi procesi kuri notiek valsti tiek veikti ar lielu nokavēšanos un tāda sajuta ,ka neadekvātā stāvoklī..

18.aprīlis Atbildēt

Kas par muļķībām, neviens nodokli atcelt netaisās. Tikai, ik pa brīdim, palaiž kāsu pīli presei, lai novērstu uzmanību.

Sak, mēs par tautu domājam.

18.aprīlis Atbildēt

Pensionāru federācijai, vajadzētu samazināt pensijas uz pusi, tad zinās, kā šodien var iztikt ar 500 eiro ar darba stāžu 50 gadi, cik tas ir taisnīgi. Ar kādām tiesībām Barčas kundze var lemt par citiem, cik vajag vai nevajag, pati saņemdama tūkstošus. Izskatās, ka uzpirkta no valdošās koalīcijas, jo pašlaik negodīgums vairāk modē, kā godīgums.

Nevajag aizbildināties ar tiem 9%, no kā neieturēts ienākuma nodoklis, bet tagad no visas pensijas atskaita vairāk kā 20%, kur ir samērs, padomājiet ar galvu kā tas izskatās? Jāsaka ir ar dzejnieka vārdiem, ko visi zina: virs zemes nav taisnības, dūrei tik spēks, to pašlaik jau pierāda kaimiņu valsts vadonis un mūsu lēmēji, gāžot pensionāriem ar dūri tieši pa sāpīgāko vietu! Neliešiem viss ir atļauts!!!

18.aprīlis Atbildēt

Nodokļi no pensijām kaimiņos: Lietuvā pensijas neapliek ar nodokļiem, Igaunijā, pieņemot gada budžetu, nosaka tekošā gada vidējo pensiju (776 eiro 2024.gadā) un pensionāra neapliekamais minimums 2024.gadā ir šie 776 eiro. Tātad- gada vidējo pensiju Igaunijā neapliek ar IIN. Mums 2025.gadā neapliekamais minimums pēc Igaunijas principa būtu kaut kur ap 700 eiro mēnesī. Šobrīd 2024.gadā ir noteikts, ka maznodrošinātā ienākumu slieksnis var būt līdz 549 eiro mēnesī. tas nozīmē, ka maznodrošinātie pensionāri maksā nodokli no pensijas daļas virs 500 eiro, kas pats par sevi ir liels valdošo politisko partiju politiķu liels stulbums. Gadā nodokļos no pensionāriem iekasē ap 120 miljonus eiro, kas nonāk pamatbudžetā, bet valdība liekuļo, ka tai nav naudas, lai atjaunotu piemaksu izmaksu visiem pensionāriem. Vai tad nebūtu tikai loģiski, ja no sociālā budžeta izmaksām ieturētos nodokļus atgrieztu atpakaļ pensionāriem piemaksu veidā. Kredītu ņēmējiem valdība nāk palīgā, daļēji dzēšot kredītu summu, bet turpina neatmaksāt piemaksu parādu pensionāriem.

19.aprīlis Atbildēt