Otrdiena, 21.maijs

redeem Akvelīna, Ernestīne, Ingmārs

arrow_right_alt Izklaide

Ar jaunu dziesmu atgriežas "Bēdu brāļi"

© Publicitātes foto

Latvijas mūzikas ierakstu Gada balvu “Zelta mikrofons” kategorijā labākais roka un metālmūzikas albums pērn ieguvusī grupa “Bēdu Brāļi” atgādinājusi par sevi ar jaunu singlu.

Alternatīvā roka grupa “Bēdu Brāļi” ar jauno singlu “Ikdienas dzīve” pie viena pieteikusi savu otro studijas albumu “Lauskas”, kas tiks izdots ierakstu kompānijas “I Love You Records” paspārnē. Pirmā tā dziesma spēj ieintriģēt un rada pārliecību, ka arī viss albums būs labs, bet līdz tam var papriecāties par izdevušos videoklipu, “kurā mūziķi kinematogrāfiskā izteiksmē ataino drosmīgu fantāzijas lidojumu, kas haotiski ielaužas ikdienas rutīnā.”

Dziesma “Ikdienas dzīve” ir grupas līdz šim tumšākais skaņdarbs un pirmais kopš 2022. gada debijas albuma “Duende” izdošanas. “Bēdu Brāļu” dziedātājs un ģitārists Oskars Tupuriņš dalās personīgajā pieredzē, kas kalpojusi par iedvesmu dziesmai: “Man sāka šķist, ka no darba vienmuļības kļūstu ļauns. Nespēju atstāt iepriekšējo dienu aiz muguras un sākt no jauna. Visas muļķības, kas bija notikušas pirms dienas, pirms nedēļas, pirms mēneša turpināja krāties, līdz sajutos pavisam sarūgtināts. Es domāju, ka neesmu tāds viens.”

Dziesmu ieraksti studijā notiek, iztiekot ar pašu mūziķu resursiem - skaņas apstrāde un gala skanējums tiek nodots grupas bundzinieka un pieredzējuša studijas producenta Pētera Ozola rokās. “Mēs atceramies nesenos laikus, kad jaunas mūzikas izdošana šķita neprāts. Taču “Bēdu Brāļi”, mūsuprāt, ir pārliecinošs iemesls, lai šķietamo pauzi pilnībā pārtrauktu. Esam patiesi priecīgi uzsākt sadarbību ar “brāļiem”, lai kaut nedaudz atvieglotu un dažādotu viņu ikdienas dzīvi, ļaujot veltīt vairāk laika tam, kas patiesi svarīgs - mūzikai,” ar sajūtām par gaidāmo sadarbību stāsta “I Love You Records” mākslinieciskais vadītājs Bruno Roze.

“Bēdu Brāļi” ir latviešu alternatīvā roka grupa, kas dibināta 2012. gadā. Grupu veido Oskars Tupuriņš (vokāls/ģitāra), Jānis Liepiņš (bass) un Pēteris Ozols (bungas). Viņu skanējumu ietekmējusi 2000. gadu sākuma Latvijas neatkarīgās mūzikas skatuve, īpaši tādas grupas kā “Židrūns”, “In.Stora” un “Bērnības milicija”. Par “Bēdu Brāļu” trumpi tiek uzskatīts savdabīgais skanējums, kurā apvienojas elementi no šūgeiza, psihedēliskā roka un postpanka, kā arī ar enerģiskie koncerti.