#478 / 27.04.2024

Kas patiesībā notiek ap “Jauno vienotību” un pašā “Jaunajā vienotībā”, vai par izskanējušajiem apgalvojumiem par vēlēšanu rezultātu ietekmēšanu interesējas arī izmeklēšanas iestādes un kādas darbības šobrīd tiek veiktas patiesības noskaidrošanai – “Neatkarīgās” saruna ar partijas “Jaunā vienotība” ģenerālsekretāri Signi Jantoni.
 
Raidījumā "Nra.lv sarunas" viesojas AS “Latvenergo” Attīstības direktore Ilvija Boreiko. Viņa prognozē, kā nākotnē varētu mainīties elektrības cenas. Un I. Boreiko prognozes ir optimistiskas: "Marta mēnesis mums ļoti labi parādīja, kāda būs elektrības cena, ja spēsim to paši saražot. AST informācija liecina, ka martā elektroenerģijas cena bija zemākā iepriekšējo 12 mēnešu laikā un tas bija pateicoties HES darbībai un saules enerģijai".
 
Rīgas apgabaltiesa ceturtdien turpināja otrajā instancē izskatīt krimināllietu, kurā apsūdzēti VAS "Latvijas dzelzceļš" (LDz) bijušais valdes priekšsēdētājs Uģis Magonis un Igaunijas uzņēmējs Oļegs Osinovskis.
 
Sestdienas vakarā “Skonto” stadionā Rīgā notiks finansiāli lielākais sporta duelis Baltijas reģionā – Latvijas futbola Virslīgas čempionāta 9. kārtas spēlē tiksies divas galvaspilsētas komandas “Riga FC” un “RFS”. Komandu kopējais gada budžets sasniedz gandrīz 30 miljonus eiro, un tas ir pārliecinoši naudīgākais cīniņš. Latvijas nacionālā futbola izlase šobrīd pārdzīvo sarežģītus laikus, bet klubu futbolā Latvijā ir nebijis uzplaukums, kam līdzvērtīga nav bijis nekad. No tā, kas uzvarēs Rīgas “derbijā”, var izšķirties, vai “Riga FC” galvenais treneris Simo Valakari zaudēs darbu un vismaz 20 000 eiro lielo ikmēneša algu valsts bagātākajā klubā.