#475 / 24.04.2024

Par atrašanos Ukrainā frontes līnijā, par svaigu elpu Ogres muzejā, par to, kāpēc jālej vīns svešiem cilvēkiem uz galvas, par to, kāpēc Ogrē uzcēla jaunu skolu, kamēr citas tiek likvidētas, par to, ko daudzi gaida no Nacionālās apvienības, par Suvalku koridoru kā lamatām un par daudz ko citu: TV intervijas turpinājums ciklā “Nra.lv sarunas” ar Ogres novada pašvaldības vadītāju Egilu Helmani (NA).
 
11. maijā Čehijas pilsētā Ostravā ar spēli pret Poliju Latvijas hokeja izlase uzsāks 2024.gada pasaules čempionātu un mēģinās piepildīt visas tautas karsto vēlmi atkal būt vienai no planētas labākajām vienībām pēc izcīnītās sensacionālās bronzas medaļas pērn. Latvijas valstsvienība galvenā trenera Harija Vītoliņa vadībā čempionātā sastapsies ar bezprecedenta sabiedrības spiedienu – fani nebūs gatavi pieņemt neiekļūšanu vismaz ceturtdaļfinālā.
 
Pēc Asjas Bulibenko stāsta varētu uzņemt ne vien filmu, bet pat seriālu. Četras aizturēšanas, VDK izolators, divarpus gadi kolonijā par dalību "studentu lietā", atteikšanās rakstīt apžēlošanas lūgumu, nemitīgs spiediens no varas iestāžu puses, no kolonijas slepus iznestais kaķis, aizliegums izbraukt no valsts, spīdzināšanas kambaris Okrestina šķērsielas izolatorā, aizbraukšana no Baltkrievijas, pašnāvības mēģinājums un lēna rehabilitācija Lietuvā – skaudros notikumus “kontekst.lv” atklāj bijusī politieslodzītā.
 
Vairākas Eiropas valstis pēdējo mēnešu laikā ir ziņojušas par garā klepus slimības gadījumu skaita pieaugumu – visvairāk slimo bērni un pusaudži, turklāt ir reģistrēti arī nāves gadījumi.
 
Krišjānis Kļaviņš
24.04.2024.
 
Nasta Zahareviča, speciāli portālam “kontekst.lv”
24.04.2024.