#473 / 22.04.2024

Par priekšlikumu paaugstināt valsts finanšu institūcijas “Altum” statusu līdz valstij piederošai bankai “Altum” valdes priekšsēdētājs Reinis Bērziņš var izteikties tikai kā nozares eksperts. Par “Altum” statusu jālemj tā īpašniecei valstij, kas deleģējusi īpašumtiesību izmantošanu trijām - Finanšu, Ekonomikas un Zemkopības ministrijām jeb partijām, kurām valdošajā koalīcijā attiecīgo ministru vietas. “Altum” statusa maiņa noteikti prasītu visas koalīcijas vienošanos un Ministru kabineta lēmumu. Kāpēc šāda maiņa tiek apspriesta Saeimas komisiju līmenī, kāpēc tā nevirzās tālāk?
 
Valsts aizsardzības mācība (VAM), kas no 2024. gada septembra obligāti ieviešama jebkurā Latvijas vidusskolā, rada daudzus jautājumus. Bet lielais jautājumu daudzums attiecas galvenokārt uz skolām, kas līdz šim nav pievērsušas uzmanību tik specifiskām mācībām. Siguldas Valsts ģimnāzija ieviesusi VAM jau pirms vairākiem gadiem. Protams, tas notika uz brīvprātības pamatiem. Siguldas Valsts ģimnāzijas direktors Rūdolfs Kalvāns sarunā ar “Neatkarīgo” atzīst: VAM ieviešana izrādījās ārkārtīgi noderīga.
 
Olga Šepicka-Slapjuma atgriezusies aktrises profesijā, pateicoties vēsturiskajai kinodrāmai "Marijas klusums". Filmas tapšanas laikā viņa sala pamestā cietumā, cīnījās ar klaustrofobiju karcerī, kā arī filmējās karjerā naktī – nošaušanas epizodē... “Kontekst.lv” sarunājās ar aktrisi par šo skaudro lomu.
 
Uz profesora Igora Šuvajeva izvadīšanu sestdien, 20. aprīlī sanākušie cilvēki vēl kavējās uz krematorijas kāpnēm, Igors jau cēlās debesīs no sava uguns kapa.