#460 / 07.04.2024

Salīdzinoši nelielajai, daudzos gadījumos par Krievijas vidieni uztvertajai pilsētai Belgorodai bija gadījies kļūt par vienu no simboliem Padomju Savienības uzvarai Otrajā pasaules karā, kura rezultātus tagad revidē Krievijas uzbrukums Ukrainai un Ukrainas pretuzbrukums Belgorodas virzienā.
 
Ja latvju mūzikā tiktu mēģināts noskaidrot pašu lielāko novatorisma meklētāju, maksimālistu un perfekcionistu vienā personā, reperim Gustavo šajā nominācijā diez vai būtu pretinieki. Lai gan burtiski nupat viņš noslēdzis savu 2022./2023. gada sezonas triecienciklu, Gustavo nav devis sev atelpu un meties jaunās avantūrās.
 
Mūsu kolēģi no ukraiņu izdevuma “Espreso.Zahid” ar Ukrainas robežsargiem pārrunāja to, kā robežsargi “medī” no iesaukuma armijā bēgošos un kādus vispārdrošākos paņēmienus izvēlas pret Krieviju karojošās valsts vīrieši, lai aizmuktu uz ārzemēm.
 
9. maijā uz Eirovīzijas lielās skatuves Latviju 68. starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā pārstāvēs mūziķis Dons, izpildot dziesmu “Hollow”. Raidījumā "Nra.lv sarunas" jau pirms mēneša jautājām viņam, kā viņš pats vērtē savas izredzes.