#459 / 06.04.2024

Iekšpartijisku tirgošanos patlaban demonstrē ”Jaunā vienotība” (JV), mēģinot iztaustīties līdz nākamajam ārlietu ministra amata kandidātam. Te pavīd Zanda Kalniņa-Lukaševica, te parādās Inese Lībiņa-Egnere, te no debesīm nokrīt… Vizbulis Purvabeka-Purvamīkslis. Visi no Zatlera Reformu partijas, un visi kā viens – spoži darbinieki savās jomās, kuri paveikuši tik daudz, ka to nevar pat aptvert. Kā vērtēsim mūsu nākamo ārlietu ministru/ministri?
 
Ainars Virga Latvijas rokmūzikā ir leģendāra figūra. Izcils ģitārists, komponists, viens no “īstajiem” līviem. Sestdien, 6. aprīlī, viņam paliek 60 gadu, un Liepājas Olimpiskajā centrā notiks liels jubilejas koncerts ar daudzu Latvijas mūziķu, Virgas draugu un līdzgaitnieku piedalīšanos.
 
Ar diviem pilnībā izpārdotiem šoviem koncertzālē “Palladium” sevi plašākai publikai pagājušajā nedēļā atrādīja “Singapūras satīns” – grupa, ko sākotnēji par pilnu neņēma pat paši tajā esošie mūziķi. Taču relatīvi īsā laikā šis hiphopa sekstets kļuvis par vērā ņemamu spēku latvju popmūzikā, izpelnoties pat līgumu ar ietekmīgo mūzikas ierakstu koncernu “Universal Music”.
 
Adams Mihņiks ir leģendāra personība. Viņš bija viens no aktīvākajiem Polijas politiskās opozīcijas pārstāvjiem 1968.–1989. gadā, viens no "Solidaritātes" līderiem un laikraksta “Gazeta Wyborcza” galvenais redaktors.