#454 / 01.04.2024

Pagājuši 20 gadi kopš Lieldienām, kad Latvija iestājās Eiropas Savienībā, bet par piecīti latos tobrīd varēja nopirkt tieši to pašu, par ko vakar nācās samaksāt 17,14 eiro.
 
“Es padomāju par tiem, kas jau bija miruši kolonijā, un sapratu, ka vairāk neizturēšu”. Stāsts par Sergeju Petruhinu – baltkrievu blogeri, kas devās bēgļa gaitās uz Lietuvu Administratīvās lietas, mantu konfiskācija, naudas sodi, krimināllieta, spriedums, ieslodzījumā grieztās vēnas, atbrīvošana, bēgšana no Baltkrievijas. Visam tam nācās iziet cauri blogerim Sergejam Petruhinam, kurš vienkārši vēlējās, lai viņa dzimtajā Brestā nebūtu korupcijas. Kontekst.lv sarunājās ar bijušo politieslodzīto.
 
TV intervijas turpinājums ciklā “Nra.lv sarunas” ar SEPLP locekli Sanitu Upleju-Jegermani. Par sarunu šā gada 14. martā pie Valsts prezidenta. Par to, ko Edgars Rinkēvičs pateica tādu, kas lika Uplejai-Jegermanei paņemt atlūgumu atpakaļ. Vai krievu valoda no 2026. gada tiks izslēgta no sabiedriskajiem medijiem? Kāda situācija šobrīd veidojas ar LTV un Latvijas Radio apvienošanos? Vai sabiedriskajam medijam nepieciešams realizēt kādu noteiktu politisko kursu? Kādu redzam nākotnes attīstību apvienotajam sabiedriskajam medijam? Kur mitināsies apvienotais medijs? Vai 2026. gadā Radio 4 pārstās darboties?
 
Pēc svētkiem ar pilnu jaudu sāksies nu jau tradicionālais Osokina Brīvības festivāls. Ar dažādiem ieskaņas pasākumiem tas sevi pieteicis jau no marta vidus, tomēr oficiālais šī pasākuma starts tiks dots tikai tagad. Laba ideja vienmēr rada arī labu gaisotni – to apliecinās ikviens, kurš apmeklējis šos festivālus iepriekšējos gados.
 
Nasta Zahareviča, speciāli “kontekst.lv”
01.04.2024.