#452 / 30.03.2024

Svetlana Ganuškina ir Krievijas labdarības organizācijas "Pilsoniskā palīdzība" komitejas priekšsēdētāja, cilvēktiesību centra "Memoriāls" (Krievijā likvidēts ar tiesas lēmumu) valdes locekle, partijas "Jabloko" politiskās padomes locekle un, kā viņa pati sevi dēvē, "četrkārtējā ārvalstu aģente". “Kontekst.lv” sarunājās ar cilvēktiesību aktīvisti par Krievijā palikušo ārvalstu aģentu dzīvi, politisko situāciju valstī, Kremļa bailēm un par to, kā mūsdienu Krievijā jādzīvo krietnam cilvēkam, ja viņš vēlas palikt brīvībā.
 
Gana drīz – 9. maijā – uz Eirovīzijas lielās skatuves Latviju 68. starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā pārstāvēs mūziķis Dons, izpildot dziesmu “Hollow”. Pēc uzvaras “Muzikālajā bankā” ar dziesmas latvisko versiju “Lauzto šķēpu karaļvalsts” Dons sacīja, ka viņa mērķis ir “lauzt septiņus gadus ilgušo Latvijas Eirovīzijas lāstu un tikt finālā”. Kā notiek gatavošanās konkursam un kā viņš vērtē savas izredzes sīvajā konkurencē – par to sīkāk raidījumā “Nra.lv sarunas” mūziķi iztaujā žurnālists Krists Kāpostiņš.
 
Uz brīdi ļoti lielas valsts un varenas tautas pazušana gandrīz bez pēdām ļauj izmantot hazārus visfantastiskākajām sazvērestību teorijām pasaules plašumā un gadu tūkstošu garumā.
 
Raidījumā 'Nra.lv sarunas" olu vēstnieks Latvijā Toms Auškāps ( AS “Balticovo” Komunikācijas un attīstības direktors) stāsta, kā uzglabāt olas. Izrādās, ledusskapis nemaz nav nepieciešams.
 
Olga Leonidova, speciāli “kontekst.lv”
30.03.2024.
 
Krišs Kāpostiņš, Līga Nestere-Nikandrova
30.03.2024.